2014. október 16., csütörtök

Töprengés... és Feri

Sziasztok Kedves Olvasók!

Ma elég elmélkedős hangulatban vagyok, és elgondolkodtam valamin, amit nem igazán értek. 

Sokszor előfordul, hogy egy-egy gazdikereső kutyára többen is jelentkeznek, hogy szeretnék örökbe fogadni. Szokott köztük lenni kutyás és kutya nélküli is. Ezzel nincs is baj.

Na de ha ezek az emberek tudják, hogy ők szeretnének örökbe fogadni egy kutyát, a mi esetünkben egy snacit vagy snacinak látszó ebet, akkor ideiglenes befogadónak miért nem jelentkeznek korábban az adott kutyára? Vagy bármelyikre? 

Hiszen akkor ott van nála, segít neki, rendbe teszi, foglalkozik vele, megismeri, és utána eldöntheti kedvére, hogy végleg szeretné-e örökbe fogadni a kutyit. És akkor senki nem veszi el előle, nincs másik 5 jelentkező, és nincs az, hogy más fogadja örökbe. 
Ha meg a nála lévő kutya még sem olyan, ami hozzá passzol, akkor sincs probléma, hiszen gazdikereső lesz, és lesz valaki, aki őt akarja majd. Lakva ismerkszik meg az ember. Meg a kutyája is. Na de ha amúgy se olyan az a kutya, akkor, akkor sem lenne olyan, amikor örökbe akarja fogadni úgy, hogy addig máshol volt.

És neki eddig nem volt kutyája, tehát azzal, hogy örökbe akar fogadni egyet, van szabad helye, amivel megmenthetne egy szakállast. 
Ha meg már van kutyája, és mellé akar örökbe fogadni még egyet, akkor is van egy szabad helye, ahova mehetne egy bajban lévő kutya.

Értitek ti ezt? 
Jó, persze vannak kivételek. Tudjuk, hogy gyepis kutya vihet haza betegségeket. Na de akkor is van olyan, akinek nincs épp kutyája, tehát mehetne hozzá.. 
Akinek meg van kutyája, a mellé lévő szabad helyre be tudna fogadni gazditól jövő kutyát. Hiszen abból is szokott lenni bőven, és akkor se nagyon van jelentkező.

Az a baj az emberekkel, hogy tökéleteset akarnak, egy már "kész kutyát", akivel más foglalkozott, más bajlódott, más horda orvoshoz, de hogy tegyenek is azért a kutyáért valamit.. na ilyen nagyon kevés van. 

Pedig mi kutyák nagyon hálásak tudunk lenni egy jó szóért, egy simogatásért, pár jó falatért, egy kis játékért, törődésért. Mindenért, amit kapunk. És ti is tudjátok, hogy a hozzánk kerülő kutyák többségének ezekben nem is volt sokszor része. Azt, amiket ők kaptak, az ördögnek sem kívánnám, nem hogy másnak. 

Kérek mindenkit, legyen kedves elgondolkodni ezeken, és a saját helyzetén, mi az, amivel segíteni tud, és kérek minden örökbe fogadáson gondolkozót, hogy vállalkozzon ideiglenes befogadásra. Ezzel egy életet menthet meg, esélyt adhat egy kutyának, akinek senkije nincs akkor az ég világon..

Ez az egész most a tegnapi közép snaciról jutott eszembe. Azóta picit többet is megtudtunk róla: 

Hetekkel ezelőtt találták egy műúton, valószínűleg kitették egy kocsiból. Szegény egy bokorban bujkált, de szerencsére a  megtaláló észrevette, és nem hagyta magára, hanem hazavitte. A kutyus jelenleg a Feri nevet viseli :) És bár félt szegényke, első szóra velük ment. Otthon jól viselkedik, kijön a család kutyáival, az unokákkal, kapott féreghajtót, bolhairtót, és meg is kozmetikázták, hogy kinézzen valahogy. De sajnos ott nem maradhat, a nagy kutyalétszám miatt. Persze chip nincs benne. Oltásai lehet, hogy voltak, de hát ki tudja. Vagy ki hiszi.. Szóval chipezni kell, oltatni, és ivartalanítani. Amúgy kis fiatal még, kb. 9-12 hónaposra tippelik. Az is kiderült, hogy nem volt vele foglalkozva, az alap vezényszavakat nem ismeri, de legalább a hívószóra odamegy:) Nem ismerte a pórázt és a nyakörvet sem, de ezeket már kezdi megszokni.



Ez a kis helyes szakállas pofi a Feri. Aki most egy ideiglenes befogadót keres (utána pedig gazdit), tehát aki fiatal közép snacit akar, aki hajlandó foglalkozni vele, játszani vele, elbattyogni a dokihoz vele, tanítani, AKÁR CSAK IDEIGLENES JELLEGGEL, AKÁR UTÁNA VÉGLEGES MEGTARTÁSSAL, annak itt a lehetőség.. 

A lányok segítenek mindenben az ideiglenesezés alatt, fizetik az orvosi költségeket, és még tápot is tudunk adni Feri kutyának :) 

Várom a bátor jelentkezőket! 
Nyuszik kíméljenek! :D
Pacsi, 
Tücsök


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More