2012. november 17., szombat

Fidelis története


Október második felében kaptunk egy hívást, a Salgótarjáni Önkéntes Állatvédők kerestek meg bennünket, egy kis fekete törpe ügyében, akit nagyon mostoha helyzetből sikerült megmenteniük. A kutya ápolatlan, elhanyagolt, tetves és bőrbeteg volt, és még vemhesnek is tűnt – amiről szerencsére hamar kiderült, hogy nem igaz. Természetesen felajánlottuk segítségünket, hogy közös erővel rendbe hozzuk a kis védencünket, és olyan gazdit találjunk neki, ahol végre ő is boldogan, igazi kedvencként élhet szeretetben és boldogságban.

Pár nappal később egyik önkéntesük felhozva magával Pestre, és saját gondozásába vette, így külön befogadót nem kellett neki keresni, ami amúgy a legnagyobb probléma szokott lenni egy-egy kutya érkezésénél, hogy hova is tegyük?!

Az első fotó, amit kaptunk a kis lokátorfülűről:


Nos Fidelis nem panaszkodhatott, a lehető legjobb pótmamit kapta, Kata mindenről gondoskodott, folyamatosan vitte dokihoz, ápolta, gondozta, tanítgatta. Megkapta a szükséges oltásokat, chipet, gyógyszereket, kozmetikázva lett. Állapota folyamatosan javult, így kedélye is, megmutatta milyen kis virgonc kutya.


Közben az is kiderült, hogy szinte majdnem teljesen süket a kisasszony. Bizonyos frekvenciákat meghall, de ez elég minimális. Ez azonban őt semmiben nem zavarja és nem gátolja, boldogan várta, hogy gazdikereső kutyává léphessen elő, és eljöjjön érte is az IGAZI! Mivel állapota gyorsan javult, és a gyógyszereit is lehetett csökkenteni, nem kellett sokat várni. Hamar kiplakátoltuk, hogy jöhetnek a kérők, és az az érdekes helyzet állt elő, hogy az első komoly érdeklődő mindenben megfelelt a Fidelissel kapcsolatos elvárásainknak. Egyetlen kérdés az volt, hogy vajon a gyerekekkel hogy jön ki, de ezt hamar sikerült letesztelni, és a lehető legjobb eredmény született.

Az örökbefogadó család szándéka annyira komoly volt, hogy már másnap felkerekedtek és látogatóba mentek Fidelishez, ahol kölcsönös szerelem alakult ki. /Itt megjegyezném, hogy az egész család ott volt és saját kutyájukat is elvitték, hogy a két kutyus összebarátkozhasson. Azt hiszem, ez kellene, hogy mindenkinek természetes legyen, hiszen egy új családtagot fogadnak be./ Na de térjünk vissza a szerelemhez… Hamar megjött a visszajelzés, hogy ők bizony szeretnék magukhoz venni a snaci kislányt!
November 12-én került sor az ivartalanításra, és evvel egyidejűleg akkor már levették a farkaskörmeit is, leszedték a fogköveit, és megvizsgálták alaposan. A műtét jól sikerült, semmi komplikáció, probléma nem volt.

Betty és családja folyamatosan érdeklődött az állapotáról, hogy van, miket vegyenek neki, elmentek meglátogatni… legalább annyira várták, mint amikor egy baba érkezését várják egy családba. 

Pont ennek köszönhetően Katával, az ideiglenessel együtt úgy döntöttünk, hogy az előzetesen megbeszéltektől (mely szerint csak a varratszedés után költözik majd mentvényünk) eltérünk, és már ezen a hétvégén átcuccolhat a kislány új, végleges otthonába, így a lábadozás második felére már ott kerül sor, és az új gazdik viszik vissza varratszedésre szerdán.
Nos, a nagy nap eljött, Fidelis ma reggel útra kelt. Sokat nem kellett ám utaznia, még a kerületet sem hagyta el, így akik a XVII. kerületben járnak akár össze is futhatnak egy séta során vele és a gazdikkal!

Boldogan és bátran fedezte fel a lakást, ismerkedett és barátkozott mindenkivel, gyorsan befalt minden kaját, amit új pajtása Toti meghagyott. Persze a tölcsérrel gyakran felakadt itt-ott, és Toti is kicsit ijesztőnek találta a tölcséres kutyát, de már most látszott, hogy nagy játékok lesznek ott. Készült pár fotó – amik persze nem a legjobbak, mert Fidelis meg sem állt -, aláírtuk az örökbefogadási szerződést, majd érzékeny búcsút vettünk a Családtól, melynek már Fidelis is a tagja.

Így került Fidelis kevesebb mint egy hónap alatt az utcáról egy boldog életbe!

Ui: Természetesen nem minden kutya ilyen szerencsés, nem mindegyik talál ilyen gyorsan szerető otthont magának, de a célunk, hogy lehetőségeinkhez mérten minél több snacinak segítsünk, ezért kérjük adományával Ön is támogassa a Schnauzer Mentést, hiszen ezzel egy vagy több schnauzeren is segíthet!
Köszönjük!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More