2012. szeptember 16., vasárnap

Egyet nekem, egyet a Schnauzeremnek


Mulberry schnauzer



Az utóbbi időben a Mulberry divatcég bemutatóin rendszeresen szerepel egy törpe schnauzer is a kifutókon. Cseppet sincs lámpaláza, igazi profiként mutatja be a gazdi ruházatához igazodó aktuális évszaknak megfelelő kutyaruha trendet. 
A kis kedvenc biztosan nem fog fázni a hűvösebb őszi napokon egy meleg angóra-gyapjú pulóverben, vagy egy csinos esőkabátban borúsabb időben. Sokan túlzásnak vélik az ölebek felöltöztetését és bizony mi is szeretünk inkább kutyaként bánni kedvenceinkkel...de.
A törpe schnauzerek általában gazdáikkal egy lakásban és nem kertben élnek, emiatt gyakrabban kerülnek kutyakozmetikushoz, mint egy kinti tartású közép vagy óriás schnauzer, így bundájuk nem a téli hideg ellen védő hosszú bunda.

A törpék, bár igen mozgékonyak, hamarabb átfáznak, főleg, hogy testük a lakás hőmérsékletéhez alkalmazkodott.
Egy esőben, sárban, vagy hóban történő sétálás után a gazdiknak sem mindegy, hogy a kutyát orra hegyétől a farka végéig kell-e tisztítaniuk, vagy elég csak a négy tappancsocskát lemosni, megszárítani. A kutya talpából és a fajtajellegnek megfelelően hosszúra hagyott lábszárt borító szőrökből ugyanis száradás után jelentős mennyiségű homok tud kiszóródni, ami a lakást szennyezi. Ha nem védjük a hasát és mellkasát kedvencünknek kutya ruhával, a felcsapódó nedvesség és sár, hamar átáztatja őt.

Mulberry Fall 2011 Ready-to-WearPersze nem azt mondjuk, hogy mindenképpen valami flancos drága kutyaruhába kell öltöztetni kedvencünket, hiszen olcsóbb, jó minőségű kutyaruházat is megfelel a célnak. Előnyben vannak azok a kreatív gazdik, akiknek az ügyes keze alatt a textilekből ruhák, kiegészítők születnek. Kedvencüknek összeállíthatnak a saját ruhatárukkal harmonizáló öltözetet.
Csinos szerelésben kutyusunk nem bohócként fog végigtipegni mellettünk az utcán, sőt, elismerő pillantásokat kaphatunk. :-)

Szólj hozzá!
Te öltözteted a kedvencedet? Honnan szerzed be a megfelelő kutyaruhát? Milyen kutyád van?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More