2014. június 19., csütörtök

Egy nyugodt sarkot, és egy kis szeretetet keresünk Surinak, a 14 éves törpének

Akik figyelemmel kísérik munkánkat, már találkozhattak a Suriról szóló bejegyzésekkel, hirdetésekkel. 
Suri kb. 2-3 hete került egyesületünk gondozásába, 14 évesen.  Abban a korban, amikor igen kevés esélye van egy kutyának arra, hogy örökbe fogadják, de megpróbáljuk ismét a lehetetlent. Talán emlékeztek még Arnoldra és Pindire, akik 13 évesen kerültek hozzánk, és mind a ketten boldog gazdis kutyák lettek. Most ezt szeretnénk Surinak is megadni.
Hogy kis Suri és mit lehet tudni róla? 

Suri 14 év körüli, fekete-ezüst színű, ivaros, törpe schnauzer kan kutya, akinek eddig sem volt jó élete. Egy vidéki menhely vette át sérülten egy gyepiről, de sajnos ott sem tudtak vele megfelelően foglalkozni. Sorozatos combcsont-töréssel megműtötték, implantátum van a bal hátsó lábában, amit nem is nagyon használ. Fülei betegek, melynek kezelését a kozmetikázást követően azonnal elkezdtük. 

A kis öreg története sok mindenkit meghatott, így egy nagyobb összegű támogatás jött össze neki,  melyből egyből el is vittük dokihoz, ahol nem csak megvizsgálták és oltást kapott, de teljes vérképet is csináltattunk neki, illetve megröntgenezték. 
A vérképe rendben, pár érték kicsit eltér, de egyik sem vészes szerencsére. A hallása már nem túl jó, alig hall. Látni lát, és 2 db foggal rendelkezik. És dundika, nem is kicsit!
Megröntgenezték a lábát is, sajnos használni már nem igazán fogja tudni, egy kis gyógytorna vagy úsztatás biztos sokat segítene, de ő már csak három lábon ugráló törpike lesz. 


Szeretnénk Surinak egy gazdit, egy családot találni, akár véglegeset, akár csak befogadót.  


Egy olyan családot, ahol szépen öregesen elfontoskodhat, intézkedhet. Surika egyszerű, kedves, önálló kis snaci. Mindenkit szeret, mindenhol jól érzi magát.

Tudjuk, hogy mindenki fiatal, egészséges, aktív kutyát szeretne, öreg, kopott, nem kell. De ennek a kis apónak ez jutott, most 14 évesen jött el az ideje, hogy végre ő is szerető családot, otthont találjon.
Öreg kutyát örökbe fogadni nem egyszerű, tudjuk. Hisz az öreg kutya nem jól lát, nem jól hall, nem szép, nem hasznos, nem fürge... És mindenki hosszú éveket szeretne kedvencével tölteni. Miért vállalná már csak a pár hónapos fájdalmas búcsúzást? Nincs erre válaszunk, hisz igen, Surika már csak nagyon rövid ideig lesz köztünk. Pár hónap, vagy 1-2 év, nem tudni.. De mi akkor is megpróbálkozunk ezzel, mert mi hisszük, hogy eljön az a pillanat, amikor Surika végre elmondhatja, hogy van Gazdija! Neki, az öregnek, a fogatlannak, a büdinek, Neki, akinek talán sosem volt, végre van SAJÁT Gazdija, ha csak rövid időre is, de SAJÁT és ÖRÖK! És Gazdi is elmondhatja majd, hogy van egy Surija, egy lassú, egy három lábú, egy süket, de egy SAJÁT SURIJA, akinek ez a rövid gazdis lét lesz AZ EGÉSZ ÉLETE.
Mivel Surinak a 2-3 hét alatt nem találtunk befogadót, ezért tegnaptól (2014.06.18.) kénytelenek vagyunk panzióztatni, amíg új otthonra nem lel valakinél.

Nem hisszük el, hogy senkinek nem akad meg a szeme ezen a kis öreg snacikán. Sőt, hisszük, hogy sokatok szive megdobbant a szemei láttán, és csupán a költségek tartanak vissza, hisz mindenki tudja, hogy egy idős kutyánal emelkednek az állatorvosi kiadások.
De az nem lehet, hogy a fránya anyagiak miatt ne tudja Suri nyugalomban, szeretetben, méltón befejezni a kis életét. Mi ezt nem engedjük.

Ezért egyesületünk vállalja Suri összes kiadását, élete végéig, cserébe csupán egy nyugdíjas kosarat kérünk, egy befogadót, aki szeretgeti, simogatja, gondozza kicsi Surinkat. Egy kis sarok, egy kis kosárkával, és egy kis felesleges szeretet, ennyit kérünk kicsi háromlábon ugráló, kicsit vaksi, süketecske, Suriapónak!

 Ha TE megadnád neki ezt, kérjük ne habozz, jelentkezz nálunk: schnauzermentok@gmail.com

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More