2013. december 19., csütörtök

Pindi új élete :)

Ismét egy  beszámolót kaptunk, ezúttal Brigitől, aki Pindi ideiglenese, majd végleges gazdija lett az idén:) Ilyen, amikor egy 13 éves kutya új életet kezd :D

"A hőség idején Pindi a lehető legnagyobb testfelülettel igyekezett érintkezni a viszonylag hűvös kővel, még a bársonyos fülét is rásimította. Nagyobb fülecskéje van, mint egy átlagos snacinak, de ettől különösen bájos, és a hűsölésnél praktikus is… :)Még ideiglenes befogadó koromban azon izgultam: hogyan oldom meg, ha vidéki helyszínekre vezényel a főnököm? Felesleges volt minden aggodalom. Pinduri Aliz imád utazni, csak ahhoz ragaszkodik, hogy egyedül ugorjon be az autóba. :) Fegyelmezetten, szépen fekszik a két ülés között, ott elszundikál. Ha megállunk pihenni, gyorsan elintézi az ügyeit, érdeklődve szimatol, kínálom vízzel, de út közben éppen csak lefetyel. Megérkezéskor mindent feltérképez, módszeresen és alaposan. Felvillanyozzák az új élmények! Ismeretlenek is dicsérik, mert lelkes és szófogadó egyszerre. Alapvetően félénk, visszahúzódó lányka, de ezt kompenzálja másik kutyusunk túláradó barátságossága. 
Ilyenkor munka után séta vagy kirándulás a programom a kutyákkal, a nagycenki kastély kertje a lovardával nagy kedvence volt az ebeknek. Pindi szemrehányóan „sípolt”, amikor eljöttünk, pedig alaposan bejártuk a területet. :D Úgyhogy megörökítettük a legkülönbözőbb helyszíneken elmélyülten szagláló Pindurkát.


 Az egyik legkedvesebb szokása, hogy megnyugtatja a vihartól meg az orkán erejű széltől rettegő agárkánkat. Szegénynek próbáltunk már adni SOS bonbont, homeopata szert, enyhe nyugtatót, de remegett egész testében, még hozzánk bújva is. Pindurka Alíz odaballagott hozzá, pár percre rá már ketten ültek egy kosárban, majd a dörgés, villámlás közepette békésen aludtak egymás mellett. Hitetlenkedve néztük, milyen egyszerűen megoldotta a barátságuk ezt is. Agárka pedig azzal segít a félénk Pindurinak, hogy „példát mutat” nyugalomból, nyitottságból, hogy nem kell rettegni más kutyáktól, hogy barátságos emberektől sok simogatás begyűjthető. :)


Az összeszoktatás a kezdet kezdetén nem volt egyszerű, először külön-külön kellett őket etetni. Ha elmentem otthonról, elkülönítve hagytam őket, más-más helyiségben. Emlékszem, az első pár napban már az öröm volt, hogy kikerülték egymást. Nagyon megérte a pár hét figyelem, a konfliktusok elsimítása, a házirend összecsiszolása. Két kutyával nincs dupla gond, de az öröm több mint a duplája! Inkább a sokszorosa… Kedves schnauzerkedvelők! Drukkoljatok kérlek ennek a só-bors csöppségnek, gondoljatok ránk! Holnap megyünk kivizsgálásra. 

Ez a kiskutya idősen, elgyötörten került a családunkba. Az egyik legszebb kaland az életünkben, nagyon-nagyon megszerettük. Egy kis hős, aki több, mint 13 évesen új családban új életet kezdett. Reméljük, hogy minél tovább lehet velünk… Gondoljatok rá holnap délután!

Brigi"

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More