2013. február 19., kedd

Pörgős hét a snaciknál


Hosszú és fárasztó heten vagyunk túl, de elmondhatjuk, hogy sikeresen zártuk :)

Kezdjük a már eddig is meglévő kutyáinkkal: 

Lottink szerdán ismét a doktor bácsinál járt, és átesett az ivartalanítási műtéten. Szerencsére semmi komplikáció nem volt, minden a legnagyobb rendben zajlott, és ment is "haza" lábadozni. Zsu ezt írta róla: 

"Megvolt a műtét, a kislány jól bírta - mit tehetett-, és most itt lábadozik mellettem. Kicsit hányt, gyógyszert, kicsit remeg, de már talpra állt az imént...hosszú éjszakánk lesz."

Persze másnap picit hisztis és nyűgös volt, sajnáltatta magát befogadóinál...

"Lottika lábadozik, nagyon zokon vette a műtétet, fekszik, vacog, kicsit néha nyöszörög. Otthon van vele  a nagyfiam, lelkére kötöttem hogy vigasztalgassa:) Azért, volt már pisi, ez biztató."

...de amikor kértük, hogy ne babusgassák, hamar túltette magát a dolgokon: 

"Igazad volt: hogy nem voltam otthon egész nap, nem volt aki sajnálgassa Lottikát, így mire este megérkeztem, talpra ugrott és azóta sürög-forog, eszik, mintha mi sem történt volna. Nagy túlélő a lelkem!"

Tehát Lottinál minden rendben! Most pénteken megy varratszedésre, és hétvégén költözhet végleges otthonába, ahol már nagyon várják. A látogatás óta több ízben érdeklődött új családja, mind nálunk, mind Zsu-nál, hogy hogy van a kislány. Íme egy fénykép az első találkozásról a jövendőbeli kisgazdival. Már akkor elnyerték egymás tetszését: 

Bodza (most már csak Bogi) kutyával nem történt semmi extra, éli boldogan az életét, tanul, okosodik, barátkozik a nagyvilággal. Az ő ivartalanítására az eredeti tervek szerint tegnap került volna sor, de pár nappal elhalasztották, így csak csütörtökön megy a dokihoz. Mivel az ő sorsa már korábban eldőlt - megtartja Marika és Péter, akik az ideiglenes befogadói - itt is napokon belül aláírjuk a szerződést, és ezzel véglegesítjük státuszát.
Ez az egyik kedvenc képünk róla. Hát nem tündéri? 
 
Buksi továbbra is várja, hogy érte is eljöjjön a nagy Ő. Egyenlőre se itthon, se Németországból nem jelentkezett rá komoly érdeklődő, pedig már nagyon megérdemelne egy saját gazdit, aki csak vele foglalkozik. Rengeteget fejlődött és tanult ideiglenes helyén, ahol hozzáértő kezekben van, okos és fegyelmezett kutyává vált. Ahhoz, hogy tovább fejlődhessen nagyon kellene már neki egy saját gazdi, és sajnos mostani helyén se maradhat már sokáig. Kérjük segítsetek megtalálni neki az új otthonát. Buksit egyedüli kutyának ajánljuk!
 
 

6 éves kan óriás, szép nagy, tekintélyes, tiszteletet parancsoló, védi a területét. Határozott gazdi kézbe való! Kinti kutya, kertben, udvaron volt tartva, de a család megváltozott körülményei miatt nem tudták magukkal vinni, ezért új otthont és leginkább egy határozott, következetes, sportos férfi gazdit keresünk számára. Buksi szeret játszani, mozogni, valószínűleg egy kutyaiskolát is élvezne, de a bizalmát és tiszteletét el kell nyerni. Oltva, chipezve, ivartalanítva, örökbefogadási szerződéssel várja a gazdit! 
 
Hétközben két SOS hívást is kaptunk, hogy 2×2 törpét át kellene vennünk, mert a családok megváltozott életkörülményeik miatt nem tudnak sajnos tovább gondoskodni róluk. Alízt és Arnoldot már előbb elkezdtük hirdetni, mind gazdikeresőket, de akkor még úgy volt, hogy maradhatnak otthonukban, amíg örökbe nem tudjuk adni őket. Sajnos ez a helyzet megváltozott, így sürgősen helyet kellett nekik találni. Ugyanakkor Monty és Dante helyzete is sürgős volt, mert vasárnapig el kellett jönniük eddigi otthonukból. 
Sokszor 1-1 kutyának is nehéz befogadót találni, nem hogy még kétszer kettőnek. Szerencsére korábbi jelentkezőink közül volt, aki bevállalta őket, így már csak a szállításukat kellett megoldani. Andi és párja Janó, már állandó fuvarosnak számítanak, mostanában szinte az összes törpénk velük utazik, és persze most sem mondtak nemet kérésünkre, így mind a két páros útját elrendezték, és leszállították az ideiglenes befogadókhoz. 

Monty és Dante Erdőkertesre költözött, családi házas környezetbe Gyöngyiékhez, ahol a család két snacijával kell jóban lenni, hogy maradhassanak. Nos, eddig semmi probléma nem volt, a két legény feltalálja magát, virgoncok, szaladgálnak, felfedeznek. Első este persze nem találták a helyüket, mászkáltak össze-vissza. A hétfő jól telt, a szomszédból két fiú látogatta meg őket, és volt nagy játék, rohangálás és labdázás. Állítólag ki is dőltek a törpék. És valamelyiknek igen nagy szája van, ami be nem áll, így már a szomszédok is ismerik :) Mivel soványabbak a kelleténél, Gyöngyi igyekszik kicsit felhízlalni őket. 
 
A mai nap délelőttjét a kutyakozmetikusnál töltik, hogy kicsit megszépüljenek...

És akkor itt megszakadt az írás kicsit, Gyöngyi hívott, hogy az egyik ebedlivel nem boldogulnak. Olyan hosszúak a körmei, hogy katasztrófa (inkább már karmok). Van, ami benőtt, ami beszakadt, megsérült körömágy, vérzik, stb.. Így aztán gyorsban egyeztettünk a dokival, és 14 órakor várja őket. De ha már mennek, akkor az ivartalanításra is sort kerítenek egyúttal - aminek persze nagyon örülünk, és ezúton is köszönjük dr. Dian Tamásnak a gyors segítséget. 

Dante
 Monty

Majd kapunk új fotókat is, ha egyszer túl jutnak a kozmetikázáson:) 

Alíz és Arnold ehhez a két rosszcsonthoz képest angyalok, Brigi beszámolói alapján. Persze, ők más korosztály már. De a szállítás során is szépen, nyugodtan viselkedtek, nem hisztiztek a boxban. Kiszállás után elintézték ügyes-bajos dolgaikat, majd érdeklődve nézelődtek, szimatoltak, sétáltak, egyáltalán nem voltak megszeppenve. 
 
"Értelmes, aranyos pofijuk van! Közben feltérképezték a lakást, szaladoztak, nézelődtek. Összeszokott páros, szinkronban mozognak, nagyon jópofa, ahogy követnek és félrehajtott fejjel figyelik, épp mi történik, épp mit csinálok.
Nyírott bundával érkeztek. Biztos, ami biztos, kedves, házhoz is járó kozmetikusunkkal, Terikével megfürdettük a törpéket. Szépen együttműködtek. A séta utáni mancstörléssel sincs gond, tartják a lábacskájukat. Patyolat tisztán – és roppant lelkesen megvacsoráztak."

Itt is vannak súly problémák, mind a kettő soványka, ezért ennek megfelelő étrendet állított fel nekik Brigi.

"Mind mozgásuk, mind viselkedésük alapján kevesebbnek lehet tippelni a korukat.
Remélem, mielőbb beleszeret valaki ebbe a bájos testvérpárba!"

Párosunk igazán jól viselkedett, vendégségnek élik meg az új helyzetet, semmi gond nem volt velük. Íme egy kis hosszabb beszámoló: 

"Egy nyugodt éjszaka után nyugodtan írhatom, hogy két intelligens, karakán schnauzer érkezett hozzánk. A nagy kosarat választották mindketten, abban aludtak összebújva. Reggel én ébresztettem őket, nem nyüzsögtek, nem tolakodtak. Most délután Arni azért kipróbálta a másik fekhelyet is.
Sétánál Pindi teljesen igazodik, felveszi a tempót, közben figyelmesen néz kerek, okos szemével. Arni felfedező alkat, úgy szimatol végig minden fatörzsön, villanyoszlopon, ahogy az emberek egy tartalmas, szórakoztató magazint olvasnak. Mivel fiú kutyáról van szó, mondjuk egy friss autósmagazint böngészne tele technikai csodákkal, vagy vb-ről egy sportrovatot…
A porszívótól nem félnek, sőt lelkesen segítenek a házimunkában: a konyhát végigporszívózták ők maguk, nehogy egy morzsa maradjon bárhol, az edényeiket pedig ragyogó tisztára nyalogatták. 
Arni jobban oldódik, magától ide-idejön hozzám, Pindi visszahúzódóbb, őt úgy kell kisimogatni a kosárból, neki ki kell érdemelni a bizalmát. Arni már vakkantott az utcán, szép csengő hangja van. Idegen kutyákkal találkozva kicsit bizonytalanok, ha túl hevesnek tartják az ismerkedést, morognak egyet-egyet, de agressziónak nincs jele.
18 óra után két étkezésen vagyunk túl, még 21 óra körül lesz egy vacsora. Szerintük minden séta után kéne falatozni, úgyhogy az előbb testvériesen elfeleztek egy fogtisztító rágcsát."

Nos az egyértelmű, hogy az evéssel nincs gondjuk, de ebből adódóan mindent egyszerre megennének, és semmi nem lenne elég nekik


"Végre befejezem a munkát, Arni közben többször ellenőrizte, megvagyok-e még, és véletlen nem került-e valami a tányérkákba…"

Tündéri ez a két kutyus, nagyon jól jár, aki őket választja - függetlenül attól, hogy már nem mai gyerekek. 

Mivel Alíz és Arnold nem rendelkezik oltási könyvvel, így - várhatóan holnap - felkeresik az állatorvosi rendelőt, kapnak oltást, féreghajtót, chipet. 



Szombaton kint voltunk a Petőfi Csarnokban megrendezésre került Valentin napi Kisállat- és Növényvásáron.

Péntekre elkészült az egyesület molinója, így azt fel is avattuk, hogy megtaláljanak minket az érdeklődők.



Mivel ebeink közül pont nem volt, akit ki tudtunk volna vinni magunkkal, így két saját törpe képviselte a snacikat. Sajnos sokan még mindig nem ismerik a fajtát, többször is lefoxizták őket :) De legnagyobb örömünkre, sok snaci-baráttal találkoztunk, többen érdeklődtek a fajta iránt, persze főleg a törpék vezetik a népszerűségi listát, de közép és óriás snaci iránt is volt érdeklődés. A mai gazdasági helyzetben viszonylag kevés adományozó volt, de a nálunk lévő tárgyi adományokból több is gazdára talált, így 11.000 Ft-ot sikerült összeszednünk - ami most óriási segítség, hiszen a négy új törpénk költségeit fedezni kell, és még Bodza ivartalanítását is rendeznünk kell. 
Kaptunk tárgyi felajánlásokat is a helyszínen, így nyakörveket, pórázt, kutyaruhákat, fésűket, hámot, fekvőpárnát, szőnyeget, stb.. amiket ezúttal is köszönünk mindenkinek! 

A nyakörvek és kutyaruhák közül párat, illetve két pórázt eljuttatunk Brigihez, hogy kényelmesen és biztonságosan tudja sétáltatni védenceinket. 

Kérjük, ha van otthon feleslegessé vált póráz, flexi póráz, nyakörv, hám, amit már nem használtok, gondoljatok ránk, mivel óriási segítség! 

Továbbra is számítunk a segítségetekre és támogatásotokra, és köszönjük mindenkinek, hiszen pár száz forint is nagy segítség nekünk! 

SOS Schnauzer Fajtamentő Egyesület 
Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12010879-01368645-00100004
Nemzetközi bankszámlaszám (IBAN): HU61 1201 0879 0136 8645 0010 0004     


SOS Schnauzer Team  

  
 
 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More