2013. február 23., szombat

Arnie, a terminátor kormányzó és Alíz, a pinduri balerina

Egy kis beszámoló Brigitől Alízról és Arnoldról:


Rengeteg fotót készítettem a lurkókról, amin egy elmosódott paca vagy egy elhúzó ezüst csík látható. Az „ül!” parancsot nem ismerik, ha jutalomfalat van a kezemben, akkor annak eredménye: két felugró állatka, cápaként csattogtatott fogsorral. Azt hiszem, a soványka testvéreket ilyesmivel nem terhelem. Viszont szép eredmény tőlük, hogy A) már nem próbálnak fejest ugrani a hűtőszekrénybe, ha kinyitom az ajtaját, B) ha az ételt kapják, nem harapnak rá az adagoló kanálra, C) az étel megérkezik a tálkákba, nem fogy el már a levegőben, illetve D) nem landol a fejükön, mert nem ugranak alá.


 
Az egyik sikerültebb fotót átküldtem neked, úgy látszik, telefonnal picit jobb az eredmény, illetve az előbb lekaptam, ahogy a saját kutyusomtól elcsórt takarón fekszenek roppant elégedetten. Először csak egy kilógó kis csücsökre ült Arni, aztán valahogy egyre nagyobb pléd került alája… Saját kutyus kapott egy másikat, ezt meg eltulajdonították a törpék. Itt konkrét gyakorlati probléma, hogy még egy kosár nem fér el a kicsi szobában (ami saját kutyus kedvenc helye), de ők megoldották a helyzetet. Kár, hogy a boldog szuszogások nem mellékelhetők a képhez!



A cím magyarázata: egyik kedvenc játékunk az állatkák megismerése során „a kicsoda/mi lenne, ha…” A tulaj által róluk küldött jellemzés sok pontban helytálló. Arnold barátunk ambiciózus, vezetői hajlamokkal rendelkező, közvetlen eb, de épp azért, mert ambiciózus, meg akar felelni, így meg lehet beszélni vele mindent, jó tárgyalópartner (például nem ugrálhat a kanapén, szíveskedjék beérni kosarakkal és takarókkal). Testőrködik az utcán, szerencsére agresszió és támadás nélkül, egy-két határozott, mély hangú vakkantással. Módszeres szimatoló, imádja a rendszert a napi programokban. Ezekben hasonlít Kalifornia jelenlegi kormányzójára, aki ugye egy osztrák kis faluból indult, és lám, hová jutott! És elnézést, de színészi képességekben felül is múlja, Oscar-díjas alakítás, ahogy az éhező kiskutyát alakítja, még a fülét is remegteti közben! A húgocskáját amerikai focistákat megszégyenítő cselekkel próbálja kitúrni a simogatásból és az étel mellől (itt is némi javulás figyelhető meg).

Aliz tán még most sincs 4,5 kg, aprócska, fegyelmezett, és úgy mozog, laza izületekkel, ahogy a balerinák. Ragyogó és kifejező hatalmas szemeivel Audrey Tautou-ra hasonlít az Amelie csodálatos élete című filmből, illetve Audrey Hepburn-re. Öntudatos, tartással rendelkező mini schnauzer, a mérete ellenére nem egyszerűen egy öleb.

Életkoruk senkit ne tántorítson vissza, felnőttségük miatt nyugodt ebek, nem rágnak, nem rombolnak. Mozgékonyak, játékosak, mégse kell kilométereket kutyagolni velük. Nos, igen, olyan mozgékonyak, hogy szinte csak álmukban vagy elpihenve fotózhatók!
Azt hiszem, külön-külön is elhelyezhetőek, Arni élvezné a kizárólagos reflektorfényt, Alíz pedig élvezné a nyugalmat. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More